Print Friendly, PDF & Email

U današnje vreme kada tehnologija doživljava vrhunac svog razvoja i kada su kompjuteri i internet postali deo svakodnevnog života nije redak slučaj da se veoma važni projekti rade u elektronskoj formi, a koje je potrebno kasnije odštampati.

Za kvalitetnu štampu pored kvalitetnog štampača naravno potrebno je posedovati i dobar toner. Danas je u ponudi veoma širok izbor tonera od novih  (fabrički proizvedenih) do remontovanih, pa sve do veoma loših uvezenih tonera sa dalekog istoka, koji neretko završavaju na deponijama, jer se zbog lošeg kvaliteta ne mogu reciklirati, što u velikoj meri uništava i ovako zagađenu okolinu.

Kupovinom novih, fabrički proizvedenih tonera je obezbeđen visok kvalitet, ali se kupci ipak često opredeljuju za neki od remontovanih tonera zbog niže cene.

Kako bi se dobio kvalitetno odštampan materijal neophodnan je kvalitetan štampač, a kako bi štampač izvršavao svoju namenu potreban je toner.

Izbor tonera ne utiče u tolikoj meri na kvalitet štampe, ali svakako ima veoma veliki uticaj na samu okolinu. Iako se vremeno toneri koji se recikliraju gube na kvalitetu i na kraju se svakako moraju bacati, ipak je još uvek bolje opredeliti se za njihovu dopunu nego ih bacati posle svakog trošenja, jer je za ragradnju jedne toner kasete potrebno nekoliko godina.

Ipak kvalitet tonera je bitan u onim oblastima kada je izgled odštampanog materijala od izuzetnog značaja, kao što je to npr. prilikom štampanja diplomskih, master ili doktorskih radova, kao i planova raznih objekata, kada je potrebno da se svaki detalj na samom papiru dobro vidi.

Danas je u ponudi širok asortiman tonera, koji se mogu koristiti za najrazličitije vrste i marke štampača. Što je možda najbitnije prilikom kupovine tonera je obratiti pažnju na njegov kapacitet odn. na to koliko stanica papira je moguće odštampati sa jednim tonerom.

Često je veoma teško odabrati odgovarajući toner za naš štampač, ali zahvaljujući rasprostranjenosti online prodavnica, na internetu je moguće pročitai sve karakteristike tonera koje su u ponudi, čak postoji i mogućnost direktne konsultacije sa proizvođačem, što u velikoj meri olakšava odluku samog kupca.

Zato nemojte dočekati zadnji momenat da ostanete bez dobrog tonera, nemojte propustiti priliku, birajte sad!

Izvorni link: http://www.tonerdiskont.rs