Print Friendly, PDF & Email

Preduzetnici teško rade i igraju čvrsto.Tako da se može i očekivati da je ustajanje iz kreveta ujutro naprono a pogotovo ponedeljkom kada znate da je cela nedelja pred vama.Naravno sve ovo vas tera da vrlo često ujutro koristite dugme snooze na vaše alaramu ili mobilnom telefonu.U nastavku dajemo pet dobrih saveta kako da ustanete na brži i lakši način:

1.Izaberite pravi sat za alarm

Standardni budilnici su glavni inicijatori naše snooze navike.Na njima tačno znamo gde da pritisnemo dugme.Upravo zbog toga treba koristiti nekonvencionalne budilnike tipa mobilnog telefona.

2.Sakrijte budilnik

Ovakav jednostavan način buđenja uvek daje najbolje rezultate.prosto sakrijte budilnik od sebe stavite ga van domašaja ili u drugu prostoriju odakle možete dobro čuti ton buđenja.

3. Nagradite sebe

Zašto ne bi na primer sebi propisali jednu lepu jutarnju nagradu ako ustanete na vreme.Možete sebe počastiti jednim dobrim kolačem ili nečim što već volite.Ako ne ustanete na vreme poješćete nešto što baš i nije na spisku najomiljenijih proizvoda.

4.Pustite svetlo

Kada telo oseti dnevnu svetlost vaš biološki sat vas tera na buđenje.Pa na primer ukoliko imate tanje zavese na spavaćoj sobi to jako može olakšati buđenje jer će više svetlosti dopirati do vas.

5.Miris kafe

Neka novija istraživanja su pokazala da miris kafe jako pomaže prilikom buđenja.Dobra ideja jeste da nabavite na primer mirisne sveće sa aromom kafe.

Naravno ovo su samo ideje kako nešto može biti uspešno, ipak najbolji recept jeste da legnete na vreme.Preduzetnički život nije lak pa ponekada koliko god spavali neće vam biti dovoljno.