BIGtheme.net http://bigtheme.net/ecommerce/opencart OpenCart Templates
Naslovna / RAČUNOVODSTVO / E porezi-nova aplikacija 2017-video uputstvo
e porezi

E porezi-nova aplikacija 2017-video uputstvo

Print Friendly, PDF & Email

Usled velikih tehničkih problema koje je aplikacija poreske uprave E porezi imala, ova institucija se odlučila da izbaci posle dužeg vremena novu verziju softvera. Svaki privrednik koji je koristio e poreze sretao se sa problemom nekompatibilnosti sa određenim veb čitačima,uglavnom se misli na Google Chrome i Microsoft Edge. Pa je stoga korišćenje programa bilo moguće samo na starijim verzijama Mozzila Firefox veb čitača. Ovaj problem je uglavnom nastao kao posledica korišćenja Jave koja se zbog nebezbednosti ubrzano odbacuje.

Novine u aplikaciji E porezi

Upravo zbog toga poreska uprava se odlučila da napravi novu aplikaciju. Nova verzija je  izašla 25 maja 2017 godine i uradili smo za vas početno testiranje. Ono što nam prvo pada u oči jeste da program e porezi više nije klasična veb aplikacija i da se nemožete logovati direktno sa interneta. Od sada je potrebno preuzeti novi desktop program koji se klasično preuzima i instalira na vaš računar. Po nama je ovo već korak unazad jer komplikuje pristup portalu. Recimo kada niste za svojim uobičajenim računarom a kod sebe imate karticu sa elektronskim potpisom onda je potrebno dosta radni da bi obezbedili pristup aplikaciji. Desktop aplikaciju možete preuzeti klikom na ovaj link. Kako izgleda novi prozor za logovanje na portal možete videti na donjoj slici. Portalu možete pristupiti na sledećem linku

e porezi

Ubrzanja

Ono što je najbitnije je da od sada možete koristiti i druge veb pregledače na primer najkorišćeniji Google Chrome što je veliki napredak. Po logovanju dobijate uobičajeni korisnički interfrejs sa poreskim prijavama.Ono što smo primetili i možemo pohvaliti je ubrzanje aplikacije takođe opcija upit stanja je značajno ubrzana pa izveštaji stižu u roku od par minuta što u poslednje vreme i nije bio slučaj. Sada da li ovo ima veze sa novim programom ili ne nismo sigurni pošto je u jednom periodu od pre godinu dana ovo takođe jako dobro radilo. Poreska uprava obezbeđuje i korisničko upotstvo koje možete preuzeti ovde.

Update: video uputstvo za pokretanje aplikacije

Zaključak

I ako možemo reći da ova nadogradnja nije neke ultimativne prirode, u svakom slučaju jeste korak napred jer je konačno omogućeno da koristite portal iz svih pregledača.Ono što nam se nije svidelo jeste vezivanje aplikacije za desktop što je po nama ipak korak u nazad zbog mobilnosti.

 

 

Za vas preporučujemo:

Obavezan elektronski sertifikat za predaju završnih računa 2015

Ukoliko predajete završni račun za 2015, Agencija za privredne registre je dala obaveštenje da je ...

3 Komentari

 1. Sadasnji premijer i Poreska uprava pokazuju potpunu nesposobnost i nekompetentnost u bilo kojoj oblasti.

  Bez ikakve najave danas su promenili sistem i postavili cudotvornu „aplikaciju“ koja na mnogim mestina uopste ne funkcionise i time sprecili firme da obavljaju posao, da isplate plate i pre svega da postuju poreske obaveze prema drzavi.

  Da li mozete da zamislite zaprepascenje hiljada knjigovodja koje su jutros pokusavale da predaju prijavu. Uobicajena procedura je bez najave promenjena. Na sajtu je postavljeno sturo uputstvo a sve do popodnevnih sati sajt Poreske uprave je bio zagusen da je jedva radio a aplikacija nije mogla da se skine. Za to vreme nervozni komintenti su nas opsedali a problem je izazvala nesposobno rukovodstvo Poreske uprave koje nije u stanju ni da najavi svoje poteze a kamoli da nesto organizuje na profesionalan nacin.

  Samo u Srbiji se vezba na Poreskim obveznicima bez ikakve posledice. Cuti i trpi. Jednom recju sramota za Vladu i Poresku upravu. Potpuno su nesposobni.

  • Milice u potpunosti se slazem sa Vasim komentarom. Institucije su u potpunom rasulu. Sto rece jedan moj klijent, ovo je klasicno sludjivanje naroda po svim osnovama!

  • Potpuno ste u pravu eto ja ne mogu da instaliram na svom racunaru iako imam windows 10 i iskljucim antivirus i windows defender apsolutno nista se ne desava, pustio sam ga sat dva da mulja i nista. Nije mi prvi put da instaliram neki program ali ovo ne ide.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *