Print Friendly, PDF & Email

Hteli to da prihvatimo ili ne, činjenica je da živimo u eri interenta I vremenu kada se u online svetu obavlja ne samo veliki deo poslovanja, vec veliki deo života. Ljudi, potencijalni kupci, sadašnji i budući klijenti provode sate za računarima, bilo da ubiju vreme ili namenski traže određene proizvode. Slučajno ili namerno, velika je mogućnost da ugledaju baš Vašu firmu, gotovo jednaka onoj kao da prođu pored vaše radnje.  Zato je važno da postojite u virtuelnom svetu kao i realnosti. U suprotnom, ukoliko nemate veb sajt ili niste prisutni na društvenim mrežama, to je kao da ne postojite za masu potencijalnih kupaca. Firma bez veb sajta je u eri internet poput lica bez identiteta.

 

Dakle, zaključili smo da veliki broj potrošača, pre nego što krene u kupovinu, obavi početno istraživanje na internetu. Zato je važno da svaki preduzetnik, svako preduzeće i firma, bez obzira na veličinu, ima sopstveni veb sajt. Takođe firma koja ima online predstavištvo, dodaje vrednost svom brendu i daje dodatni medij za komunikaciju sa klijentima. Pruža mušterijama mogućnost da se raspitaju iz udobnosti svog doma  za ono za šta su spremni da plate, a sebi stvara mogućnost da baš taj proizvod kupe u njihovoj radnji ili i da kupe i online kod njih. Zasto da ne? Preduzetnici koji su protiv izrade veb sajta jednostavno propuštaju veliki deo tržišnog kolača. Da li želite to?

 

Veb prisustvo je od posebne važnosti ukoliko ste mala firma, malo preduzeće. Ono može da vaš proizvod ili uslugu učini konkretnijom iz bilo kog , poboljšava priliku za povezivanje sa velikim brojem dobavljača i kupaca što inače ne bi bilo moguće u vašem lokalnom području. Ovako, uz veb sajt, vaša firma je vidljiva svima, širom zemlje i sveta, a ne samo onima koju prođu pored vašeg objekta.