Print Friendly, PDF & Email

Honor 5X nije telefon u koji ćete se odmah zaljubiti ,ali kombinacija srednje klase izgleda i solidnih performansi na kraju učini da se to ipak desi.

O Honor 5x telefonu već je bilo reči u tekstu o jeftinijim telefonima koji ako ste propustili možete pročitati na: http://preduzetnik.rs/jeftiniandroidsmartfoni/ 

 

Honor 5 X KLJUČNE KARAKTERISTIKE

 

skener otiska prsta
EMUI Android Skin
Snapdragon 616 procesor
13-megapiksela zadnja kamera

honor5x_rev1_preduzenik

honor5x_rev1_preduzenik

Na papiru se postiže ovaj cilj, sa kućištem premium izgleda od metala, snažanim procesorom i oštrim ekranom.Sa telefonom koji pokreće Huawei sve samo ne savršen Emotion UI, može li 5X da ispuni svoje obećanje?

Honor 5X Dizajn:

Honor 5X nudi impresivan dizajn i ima nekoliko novih dodataka koji ga razlikuju od većine konkurentskih pristupačnim pametnih telefona. Uključivanje skeneraotiska prsta je ogroman plus. IP kamere su  u ovom trenutku na gornjem kraju tržišta pametnih telefona, ali, pre Honor 5X, nije ih bilo medju jeftinijim modelima.

honor5x_rev2_preduzetnik

honor5x_rev2_preduzetnik

Honor 5X Displej:

Ljudi koji su koristili telefone iz skupljeg i naravno višeg dela tržišta, gde qHD je nova crna, mogu biti malo razočarani sa 5.5-inčnim IPS ekranom na Honor-u 5X. Ali prema standardima budžetskih telefona je prilično dobro.
1080 x 1920 rezolucija i 401ppi (piksela po inču) gustina lako pobedjuje  omiljeni pristupačan smartphone, MOTO G, koji poseduje nešto razočaravajući 720p ekran.
Tekst i ikone na Honor-u 5X izgledaju jednako oštro. IPS tehnologija takođe znači pogled na odgovarajući način, čiste i boje koje nisu prenaglašene. Uglovi vidljivosti su takodje odgovarajuće širine.

Honor 5x Softver:

Honor 5X radi koristeći prethodnu generaciju,  Android 5.1 Lollipop operativni sistem. S obzirom kako je novija Android 6.0 verzija u upotrebi Lollipop je malo tužan, posebno zato što nije potvrdjeno kada ili da li će nadogradnja dogoditi.
Imajući u vidu kako je novi 6.0 već dostupan , a njegov nedostatak pojavljivanja na drugim pristupačnim telefonima, mogao bih oprostiti odsustvo da nije bilo ponovne pojave Huavei  Emotion UI (EMUI) skina.

Honor 5x radi  isto sa EMUI 3.1 skinom koji je  testiran na Honoru 7. Nikada nisam bio veliki ljubitelj Android skinova još od Android Ice Cream Sandvich – gde Google zaista pogordio njegov korak sortiranjem skinova u  svoj Mobile OS korisnički interfejs.

honor-5x_rev3_preduzetnik

honor-5x_rev3_preduzetnik

Honor 5X Kamera:

Honer je podario 5X kamerom od 13 megapiksela. Kamera poseduje f / 2.0 otvor blende i dual-LED (dual-ton) blic plus uobičajene Groufie i Beautz režime kamere.Izvan čudnih režima kamere, otkrili smo kameru u Honor-u 5X može da bude prilično dobra, kada uzmete u obzir cenu telefona. U redovnim uslovima osvetljenja, kamera može da pravi pristojne fotografije i snimke koji su više nego dovoljno dobri za deljenje na društvenim medijima.
Ja nisam imao nekih problema sa autofokusom telefona. U nekoliko navrata kamera može da se bori da pravilno fokusira na mom primeru, naročito ako postoji pokret u pozadini.

honor-5x_rev4_preduzetnik

honor-5x_rev4_preduzetnik

 

Da li kupiti Honor 5x?

Honor 5x je, na papiru, jedan od smart telefona najbolje vrednosti na tržištu. U većini oblasti ima bolji hardver od svojih ključnih konkurenta. Ali to je opet izneverio Huavei  EMUI interfejs. Skin čini korisnički interfejs ovog telefona osećaj ograničenosti nosi sa sobom dosta bloatware-a i poneki bug. Ostaje nada da će dobiti novu verziju sistema gde će ovaj skin koji možemo istaći kao jedinu manu telefona biti usavršen.