Print Friendly, PDF & Email

Stvari napravljene u Kini često nose lošu reputaciju: na kraju krajeva, biti pristupačan se često navodi kao njihova prva i najvažnija vrlina. Ne može se poreći da biti konkurentan u pogledu cena je ono što odlikuje kineske kompanije , ali nedavno su uhvatili ritam i kada je reč o inovacijama.

 

Honor 5X

honor5x,preduzetnik

Specifikacija: Snapdragon 615 CPU, 2GB RAM, 16 GB Skladišnog prsotra

Ekran 5,5”, Kamera 16 MP, napred 5 MP, sensor otiska prsta

Cena: 200$

 

Honor, pod-brend kineske marke Huawei, daje moderan metalni telefon sa 5,5 “ 1080p ekran ,sa skenerom otiska prsta i vrlo pristojne Snapdragon 615 čip za performanse koje nudi cena je veoma privlačan, a kod nas je dostupan u ponudi svih mobilnih operatera pristupačnu cenu i na jeftinijim tarifnim paketima.

Jedina mana ovog telefona je pomalo neobičan I može biti zamoran korisnički interfejs, ali za sve ostalo, ovo je stvarno dobar uređaj koji poseduje mnogo više stila od drugih pristupačnih telefonima i vredi ga uzeti u razmatranje.

Detaljniji pregled specifikacija i telefona možete videti na zvaničnom sajtu gde je moguće i poručiti ovaj model. https://store.hihonor.com/us/honor-5x

 

 

Xiaomi RedMi Note 3

xiaomi-note predauzetnik

Specifikacija: Snapdragon 650 CPU, 3GB RAM, 32 GB Skladišnog prsotra

Ekran 5,5”, Kamera 16 MP, napred 5 MP, sensor otiska prsta

Cena: 200$

 

Za Xiaomi je Redmi Note 3 se često kaže da je vrhunac uspeha XIAOMI-a 5.5-inčni phablet prilično solidnog kvaliteta izrade, bogatih funkcija uz MIUI interfejs i pristojne specifikacije za nisku cenu. Pro verzija ovog telefona poseduje i skener otiska prsta na leđima, kao i više RAM-a i prostor za proširene mogućnosti.

Mana ovog telefona je što je Xiaomi brend nepoznat i teško dostupan u srbiji pa bi nabavka ovog telefona mogla biti malo teža, a i servisna mreža i podrška je nepoznanica. Telefon je moguće poručiti preko najpoznatijeg kineskog šoping sajta

Aliexpressa-a uz dostavu u Srbiji: https://www.aliexpress.com/store/product/Original-Xiaomi-Redmi-Note-3-Metal-Body-MTK-Helio-X10-Octa-Core-Fingerprint-ID-Mobile-Phone/609089_32546441536.html a više infomracija svako možete pronaći na sajtu ovog kineskog brenda koji je u sve većem usponu http://xiaomi-mi.com/redmi-note-3-pro/

 

 

Meizu M3

Meizu M3 preduzetnik

 

Specifikacija: Mediatek octa-core CPU, 3GB RAM, 8-32 GB Skladišnog prsotra

Ekran 5”, Kamera 13 MP, napred 5 MP, senzor otiska prsta

Cena: 150$

 

Meizu M3 je direktan odgovor na zvezdu ponude XIAOMI redmi 3 o kome je već bilo reči u ovom tekstu. Poseduje ono ono što je potrebno da bude dostojan konkurent: sa sličnom cenom, M3 ima veoma prefinjen i dopadljiv dizajn, i dodaje senzor otiska prsta što mnogi Meizu telefoni nemaju. Koristi Meizu android interfejs koji je prilagođen hardverskim mogucnostima i radi dobro bez seckanja,a takođe i nudi veoma dobru kameru. Nije loše za takav pristupačan telefon, zar ne?

Proboj Meizu brenda na naše tržište je krenuo lagano preko operatera pa možemo uskoro očekivati da I ovaj model pronađe svoj put do kupaca kod nas, do tad vise informacija možete pronaći na http://www.meizu.com/en/products/m3note/summary.html

 

 

 

 

Bonus: Kineski telefon vrhunske klase sa većom cenom ali svakako dobar izbor

 

OnePlus 3

oneplus-3 preduzetnik

Specifikacija: Snapdragon 820 CPU, 6GB RAM, 64 GB Skladišnog prsotra

Ekran 5,5”, Kamera 16 MP, napred 8 MP, senzor otiska prsta

Cena: 400$

 

Oneplus 3 je je najbolji Oneplus telefon, koji nudi da zaista osećate da je brend sazreo I da postaju veliki igrači na tržištu: otišao je izuzetno neugodan sistem pozivnica za kupovinu i stiže telefon koji je dobro izrađen i veoma čvrst na svojoj poziciji na tržištu. OnePlus 3 možda neće imati nikakve obmanjujuće karakteristike koje bi ga čine jedinstvenem, ali ima tu posebnu 400$ cenu u svetu gde sve sa sličnim specifikacijama košta 800$. Pokreće ga poslednja generacija procesora, u pitanju je Snapdragon 820 i sa neverovatnih 6GB RAM-a, OnePlus 3 radi brzo i ima kameru koja sve dobro obavlja. Teško je naći razlog zašto ga ne preporučiti, po svojoj izuzetnoj ceni, to je jedan od najboljih telefona trenutno što se tiče odnosa cne I kvaliteta. Problem može predstavljati to što je teško dostupan u Srbiji, jer zvaničnog distributera nema, a sve mogućnosti ovog telefona možete se uveriti na https://oneplus.net/3 .