Print Friendly, PDF & Email
http://preduzetnik.rs/2013/10/23/online-obuka-iz-preduzetnistva/

http://preduzetnik.rs/2013/10/23/online-obuka-iz-preduzetnistva/

Pre bilo kakvog taktiziranja kako da se vaša karijera pomeri sa mrtve tačke i krene uzlaznom putanjom, verovali ili  ne – nije toliko važno šta radite već šta drugi misle da ste uradili. Naime, vaši nadređeni su usmereni na svoj rad i to je njihova glavna briga. Morate da pronađete načine da svi uvide koliko ste dobri.

Džefri Fajfer, profesor na Univerzitetu Stanford, ističe da ako ste karijerista onda morate da preduzmete i sledeća tri koraka.

HVALITE KOLEGE, OČEKUJTE „UZVRATNI UDARAC“

Mali trik baziran na principu reciprociteta je uvek funkcionisao – hvalite rad kolega, ističite javno koliko dobro obavljaju posao, a oni će vam uzvratiti. Kada se bude pričalo o vama u ovakvom pozitivnom kontekstu, vaš rad će dobiti zasluženu pažnju.
Imidž koji ste izgradili važan je kao i vaš rad i zalaganje. Kako vas drugi doživljavaju i vide, veoma doprinosi napretku u karijeri.

ZIDAJTE SLIKU O SEBI
Ako želite da vas doživljavaju kao druželjubive, duhovite, otvorene i komunikativne, onda se tako i ponašajte, zidajte takvu sliku o sebi.

PRUŽITE SEBI NOVU ŠANSU

Ako vam ne ide sa prve dve strategije, dajte sebi novu šansu i obezbedite novo poslovno okruženje. Promenite firmu ako niste zadovoljni imidžom koji vas prati.

 

Izvor: Blic žena