Naslovna / POKRENI POSAO / Kako očitati ličnu kartu

Kako očitati ličnu kartu

Print Friendly

Primetili ste da pored gomile dokumentacije , skoro uvek je potrebno da imate kopiju lične karte.Ukoliko posedujete staru ličnu kartu problem se lako rešava uz pomoć kopir aparata, međutim ako posedujete novu ličnu kartu bez čipa takođe se možete poslužiti kopijom.Nova lična karta na kojoj se nalazi čip validna je samo ukoliko je očitana uz pomoć čitača „pametnih “ kartica.Dakle da bi očitali novu ličnu kartu ne moramo ići u neku agenciju ili slično već to možemo i sami uraditi.Potrebno nam je:

SmartCard čitač koji je moguće naći u svim bolje snabdevenim kompjuterskim radnjama

ČELIK softver  MUP-a koji možete preuzeti ovde:klikni za preuzimanje

Instalirajt smartcard čitač i softver CELIK.Jednostavno pokrenite CELIK i vasa l.k. će biti očitana.

Mali savet:Kada želite da odštampate ličnu kartu, učinite to u formatu .pdf kako ne bi svaki put morali da očitavate ličnu kartu a fajk možete uvek nositi sa sobom.

Za vas preporučujemo:

Kako zaraditi novac uz pomoć sopstvenog posla

Kako zaraditi novac?Ovo pitanje nas proganja celog života.U današnje vreme novac može značiti sve  status, …

7 Komentari

 1. JASNA

  Poštovani, nisam u stanju da preuzmem softver CELIK za očitavanje čipovane lične karte, te Vas molim da mi posaljete link ili objasnite kako da izvršim preuzimanje.
  Zahvaljujem se unapred.
  Jasna Bubonja

 2. Postovani,mozete li uploadovati sliku (ocitane, pa odstampane na papiru) licne karte? meni prave problem jer se ne odstampa adresa.

 3. Nenad

  Da li je za očitavanje LK dovoljno instalirati samo ČELIK+ ili mora da se instalira i RSIDCardMW ili TrustEdgeCardMW. Hvala

 4. Jelena

  Da li postoji neki softwer za ocitavanje L.K. za MacBook?

  • Pozdrav Jelena, nažalost mislimo da ne postoji softverza očitavanje za MacBook i Linux.Možda vredi pokušati preko nekih emulatora.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *