BIGtheme.net http://bigtheme.net/ecommerce/opencart OpenCart Templates
Naslovna / TEHNOLOGIJA / Kako rade internet pretraživači

Kako rade internet pretraživači

Print Friendly, PDF & Email


Internet pretraživači su specijalizovani sajtovi koji su dizajnirani da pomognu ljudima da pronadju informacije koje se nalaze na internet sajtovima.

Što korisnik vidi je krajnje jednostavno. On upiše ključnu reč ili temu koja ga interesuje, i pretraživač mu izbaci prvih deset od ponekad nekoliko stotina hiljada stranica vezanih za tu temu, i to u roku od par milisekune.Pa kako je moguće da je napr Google za manje od sekunde prelistao ceo internet (vise milijardi stranica), i skupio spisak sajtova vezanih za tu temu?

 

Pa odgovor je – NIJE MOGUCE (barem za sada).Pretraživači interneta koriste programe koji se zovu paukovispideri“ ili boot (ili roboot), koji stalno listaju internet. Oni kad dodju do jedne stranice oni je indexiraju (tj. pokupe njen sadržaj u svoju bazu podataka) pokupe linkove sa te stranice, i kreću ka novim stranicama sa tih linkova. Znači oni stalno pune svoju bazu podataka, i kad korisnik zapravo zatraži jedan listing, pretraživači prelistaju svoju ogromnu bazu podataka, i šalju nama rezultate

Za vas preporučujemo:

MacBook Pro 13-inch

MacBook Pro 2016: korak napred, možda i nazad

View post on imgur.com Predstavljamo vam najnoviji proizvod kompanije iz Kupertina, MacBook Pro 2016:   ...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *