Print Friendly, PDF & Email

http://parfemizatebe.com/Parfemi.html

Intervju za posao je prava stresna situacija u vreme krize i nezaposlenosti. Verujemo da svi žele da se dokažu i da se istaknu sa svojim kvalitetima i obrazovanjem,ali na koji način?

 U ovom članku ćemo Vas pripremiti na sve što se može desiti na jednom razgovoru za posao.

Važno je napomenuti da je danas poslovni razgovor osnovan na psihološkim metodama ispitivanja. Posmatra se sve na osobi, njegova komunikacijska sposobnost, govor tela, pa i izgled.

Najpre, moramo istaći važnost tačnog dolaska. Ako zakasnite, poslodavac nećeni dati priliku da se predstavite. Niko ne želi radnika koji stalno kasni. Pre nego štoodete na intervju raspitajte se o preduzeću, njegovom poslovanju i ciljevima!

Komunikativnost je bitna osobina. Potrudite se, iako niste pričljivi, da obrazložitesvoje pozitivne osobine, objasnite zašto želite da se zaposlite i dajte do znanjasagovorniku da ste baš Vi prava osoba za njih. Svakog morate persirati i sapoštovanjem se odnositi prema njima i njihovom poslu. Izbegavajte slengove ineformalne reči. Uvek govorite pozitivno o svom prethodnom poslu i preduzeću,nikad neznate da li se vlasnici međusobno znaju.

Predstavite sebe u najboljem svetlu! Iako se loše navikavate na smene, na promenuprebivališta ili na poslovna putovanja, Vi morate da se prilagođavate određenimokolnostima, ako zaista želite ovaj posao. Istaknite svoje buduće planove i želju zadalje usavršavanje i učenje!

Govor tela igra važnu ulogu. Nervozni pokreti tela, ruku i nogu su znaci da želitešto pre da pobegnete i da završite sa razgovorom. Pokušajte biti smireni i staloženi.

Predstavite se jasno, sa osmehom na licu. Obavezno zapamtite ime sagovornika irukujte se sa njima. Sedite na mesto koje je ponuđeno!

http://parfemizatebe.com/Parfemi.html

http://parfemizatebe.com/Parfemi.html

Odeća odaje koliko ste zahtevni, precizni i negovani.Neadekvatno obučena osoba na poslovnom razgovoru nikad neće dobiti posao!

Čista, opeglana odeća bez fleke i mrlja pokazaće da ste profesionalni. Žene nek pripaze na šminku, prevelike štikle, na mini suknju i dekolte, a muškarci na trenerice! Ni u kom slučaju nemojte se pojaviti u patikama, sandalama i papučama!

Količina parfema i dezodoransa može da bude ometajući činilac tokom intervjua, a neki ljudi su čak i alergični na jake mirise. Kosa i nokti neka budu čisti i negovani.

Ponesite sa sobom rokovnik ili notes sa olovkom, možda ćete morati nešto da zabeležite ili da pišete test. Nije uvek potrebno, ali može da zatreba Vaš CV i

Ako ste se prikladno obukli i sa pozitivnim stavom započeli dan, uspeh je zagarantovan!

Izvor: Parfemi za tebe