Print Friendly, PDF & Email

Približava se leto i svi razmišljamo kako ćemo izgledati u kupaćem kostimu. Prva ideja koja nam pada na pamet jeste da počnemo da vežbamo u nekoj teretani ili da se rekreativno bavimo nekim sportom. I to je u redu. Em što ćemo lepše izgledati i možda nekog zavesti em ćemo uraditi nešto dobro za svoje fizičko zdravlje. Ali šta je sa mentalnim?

Sve češće smo depresivni. Savremeni život prate svakodnevni stresovi koji narušavaju mentalno zdravlje. Rešenje jeste da pronađete način kako da i psihički budete fit, odnosno kako da bez obzira na godine bistro mislite?

brain-health

Ruku na srce, život do duboke starosti i nije baš zabavan ako se ne možete ničega setiti. Međutim, bez obzira na vaše godine života, možete zaštititi svoje pamćenje i održati svoj um oštrim uz pomoć jedne jedine navike: uradite jednu mentalnu vežbu dnevno.

Budite istrajni u vežbanju, i ubrzo ćete steći naviku poboljšanja vaših umnih sposobnosti, koja će vam utabati put za dug i ispunjen život!

Ako ste roditelj trudite se da decu naučite da očuvaju mentalno zdravlje i to na zabavan način. Uostalom, to možete i zajedno da radite. Sa jedne strane, igraćete sa svojim detetom, a sa druge, uticaćete na svoje i njegovo mentalno zdravlje. Probudićete mozak i uz to se dobro zabaviti.

I još nešto, ako izaberete igru koja je za smartphone, detetu ćete dozvoliti da drži mobilni telefon od kojeg je postao zavisan i napokon navesti da ga iskoristi za važnije ciljeve.

best-learning

Zato ne budite ludi, ne čekajte i što pre razdrmajte moždane vijuge i rešavajte sa detetom razne mozgalice. Nameće se pitanje koju moždanu igru tačno da odaberete. Na tržištu je mnogo njih, ali srećom, pronašli smo jednu koja zadovoljava sve kriterijume vežbi za poboljšanje funkcije mozga.

Ta-na-na-na (čitati u pevajućem tonu). Predstavljamo vam Njeno veličanstvo My Party Quiz. Slogan ove igre je „Wake up your brain – dont be insane„, simbolično, zar ne? Ja bih dodala ovako u stranom stilu “ Wake up Your Brain and Train Mental Clarity“.

IMG_0953

To je igrica za Android operativne sisteme kojom se na zabavan način vežbaju i pospešuju mentalne sposobnosti. Podrazumeva rešavanje matematičkih i jezičkih zadataka, kao i vežbe pamćenja i sluha kako bi napredovali u igri na lakom, srednjem i težem nivou.

Da biste završili nivo jedne igre potrebno je da rešite postavljeni zadatak bez grešaka ili u određenom vremenskom periodu ukoliko grešite. Vremenom kada probudite mozak i brže mislite, postizaćete bolje rezultate i imati bolje rangirano mesto na tabeli.

33

Po čemu je My Party Quiz jedinstven?

U jednoj igirici su četiri najtraženije opcije za buđenje moždanih vijuga! U odnosu na milion ostalih jedinstvena je upravo po tome. Jedna aplikacija sadrži četiri igre koje bude glavne domene mentalnog funkcionisanja, a to su računanje, upotreba reči, memorija i melodija

Ostale aplikacije sadrže samo jednu ili eventulano dve od ponuđene četri koje su u igrici My Party Quiz. YeY, više ne moramo da instaliramo više pojedinačnih aplikacija igara koje volimo.

IMG_1010

Prednosti My Party Quiz-a

Poboljšava kritičko razmišljanje, pamćenje, koordinaciju, sluh, veštinu računanja, sklapanja novih reči na enegleskom jeziku (stim da ljudi koji nisu sa engleskog područja ujedno uče i jezik).

IMG_0987

Koje su mane My Party Quiz-a?

Na mobilnom dostupna je samo u horizontalnom položaju telefona, odnosno ne može da se rotira u vertikalni položaj. Ipak, kako je većina igara sa većom memorijom i ne mogu da se igraju u vodoravnom položaju telefona ovo i ne mora da bude loša strana igre My Party Quiz.

Žao mi je što nije dostpuna u online verziji za računare. Možda će biti? Biće, biće … kako smo čuli. 🙂

Osim toga, kada je skinite sa Google play -a instaliranje traje duže, ali je opravdano, jer su, ipak, u pitanju četiri igre u jednoj. Vredi sačekati instalaciju. Nećete se pokajati.

55

Da rezimiramo:

Strategic & Logical  +;  Memory +; Mathematics +; Visual Perception +; Sound Perception +; Adult-Focused Games +; Child-Focused Games +; Coordination +; Critical Thinking+; Brain fitnes +; Fun +;.