Print Friendly, PDF & Email

Svedoci smo krajnje nepodesnog i neadekvatnog obrazovnog sistema u državi, gde se favorizuju samo teorijska znanja, a o praktičnIm se samo diskutuje. U poređenju sa „normalnim“ državama, mi učimo previše, a po završetku školovanja znamo jedva premalo. Slobodno možemo da kažemo da škole i fakulteti ne služe razvitku inteligencije, već testiranju memorije ili učenju improvizacije (apsurdno, ali korisno). Ipak, ako vas interesuje da naučite nešto što će vam zapravo koristiti u zaposlenju, unapređenju posla ili otvaranju sopstvenog, onda je Eduka Plus pravo mesto za vas!

Osnovni podaci

Eduka Plus je jedan od vodećih obrazovnih centara neformalnog obrazovanja u Srbiji koji je osnovan 2009. godine sa ciljem da klijenti kroz kurseve i obuke ovladaju praktičnim poslovnim veštinama. Kursevi su dovoljno obimni i sadržajni da zamene nekvalitetno višegodisnje formalno obrazovanje. Mogu se pohađati u učionici ili online, što je posebna prednost. O kvalitetu obuka najbolje govore brojni zadovoljni polaznici i to kako fizička, tako i pravna lica, a isto tako i činjenica da ovo preduzeće, pored Niša, postoji i u Beogradu, Kragujevcu, Zaječaru, Novom Pazaru, Prokuplju.

ucionica

Šta konkretno nude?

Trenutno su u ponudi dva osnovna kursa sa planom proširenja i uvođenja novih obuka: Finansijski ekspert i Digitalni marketing menadžer.

Kada govorimo o kursu Finansijski ekspert, on je sve što vam je potrebno da biste se bavili bilo kakvim finansijskim ili računovodstvenim poslom u bilo kojoj firmi. Sistem se zasniva na radu u virtuelnom preduzeću i svaka simulacija se radi na osnovu pravih primera iz prakse. Traje 3 meseca, a sastoji se iz 4 modula. To su: 1) Knjigovodstvo; 2) Korišćenje knjigovodstvenog softvera; 3) Preduzetništvo; 4) Finansijska analiza. Osim toga, nakon završenog kursa se dobija licenca za jednogodišnje korišćenje knjigovodstvenog programa TAUR što vas praktično osposobljava da odmah započnete sopstveni biznis. Po sticanju sertifikata, vi ćete znati da knjižite, bavite se platnim prometom, sastavljati i proučavati izveštaje, davati mišljenja o razvoju, konkurenciji, upravljati investicijama i sve što jedan finansijski ekspert u firmi treba da zna.

finansijski ekspert

S druge strane, ako živite u 21. veku, znate koliko je za jednu firmu neophodno internet oglašavanje i marketing. Kako kod nas vlada deficit ljudi u ovoj branši i zbog činjenice da su postojeći dobro plaćeni, jasno je da se i na kursu Digitalni marketing menadžer stalno traži mesto više. Pored osnova o marketingu u celini i digitalnom marketingu konkretnije, polaznici imaju priliku i da kroz 4 meseca nauče programiranje, korišćenje WordPress-a, copywriting i mnoge druge stvari Ono što je posebno značajno, jeste mogućnost obavljanja prakse kod nekog od partnera Eduke Plus i dobijanje još jednog sertifikata.

digitalni marketing menadzer

Cena

Cena za oba kursa iznosi 25.000 dinara, što možda inicijalno deluje skupo, ali kada se uzme u obzir dužina kursa i kompetencije koje se stiču po završetku, zaključujemo da je cena sasvim realna. Pogodnost je što je plaćanje moguće obaviti na rate, a i predavači su vrlo pristupačni i otvoreni za dogovor, pa čak i za popuste.

Prednosti i nedostaci

Ključna reč je kvalitet. Lično sam očekivala dosta suvoparne i besciljne teorije, ali su obuke potpuno koncipirane kao praktična nastava interaktivnog pristupa. Za ono što platite, vi dobijate sjajne predavače koji su u svojoj struci uspešni, koji su zaista kompetentni i zapravo imaju štošta da kažu. Fleksibilni su i sa vremenom, tako da možete nadoknaditi sve propuštene časove. Osim toga, mnogo toga možete naučiti i od drugih polaznika. S onim što naučite na kursu, vi ste osposobljeni za rad u različitim sektorima – privatne, javne firme, banke, berze, nevladine organizacije, ali možda i najbitnije, posedujete kompletna ekonomska i pravna znanja za pokretanje sopstvenog biznisa. Ipak, ukoliko vas ne interesuje preduzetnički posao, onda je za vas od velikog značaja informacija da su sertifikati Eduke Plus priznati od strane Nacionalne službe za zapošljavanje i cenjeni od strane raznih firmi. To znači da ćete značajno uvećati svoju konkurentnost na tržištu rada. Pritom, smatramo da je cena sasvim razumna za predstavljeni kvalitet. Svakako je i velika prednost što se njihove prostorije nalaze u samom centru Niša, kao i mogućnost da se kursevi pohađaju online.

Ipak, ono što se može klasifikovati kao nedostatak jeste da ukoliko su vam neophodni samo određeni moduli kursa Finansijski ekspert, vi ih možete pohađati, ali će trošak biti izuzetno neisplativ u poređenju sa cenom celokupnog kursa. Dalje, smatramo da je neophodno uvođenjenje novih obuka, pogotovo kad uzmemo u obzir dosadašnju uspešnost škole. Takođe, kad bismo baš morali tražiti zamerku, ako niste u kondiciji, a želite da posećujete obuke uživo, verovatno će vam biti problem penjanje na 4. sprat bez pomoći lifta. 🙂

Zaključak

S obzirom da su pomenute mane krajnje minorne sa aspekta korisnika usluga i da su prednosti svakako, pa, U PREDNOSTI, možemo samo da vam toplo preporučimo Eduku Plus uz poruku da učenje konačno može da bude i zanimljivo – i primenljivo!