Print Friendly, PDF & Email

Na teritoriji Republike Srbije posluje oko 30 banaka, tako da novim klijentima nije lako da se odluče za onu koja najviše odgovara njihovim potrebama.

kartice

Pre odabira banke bitno je da razmislite koliko često ćete imati potrebu da posećujete svoju banku. Ako imate potrebu da banku posećujete češće, najbolje je da izaberete banku u blizini svoje kuće ili posla. Takođe, obratite pažnju na radno vreme Vaše banke.

Potrebno je da se raspitate o uslovima i obavezama koje Vam sleduju korišćenjem usluga te banke. Dobro se informišite o cenama usluga koje biste koristili, kao i o ceni održavanja računa i izdavanja kartica. Banke u Srbiji slično tarifiraju svoje usluge, ali one specijalizovane za određenu vrstu proizvoda ipak daju nešto povoljnije uslove.

Ukoliko ste navikli da račune plaćate u ekspozituri ili da podižete novac na bankomatima, prvenstveno bi trebalo da Vas zanima koliko određena banka ima ekspozitura i bankomata i kako su raspoređeni. Onima što račune plaćaju preko interneta ili preko mobilnog telefona, ovi podaci nisu toliko bitni, ali njih zato zanima da li su i u kojoj meri u konkretnoj banci razvijene onlajn usluge.

Kada birate banku, najpre iskoriste uslugu “ličnog bankara”, službenika koji je tu da zaista posavetuje klijenta o tome šta je najbolje rešenje za njegovu konkretnu situaciju. Mnoge banke uz određenu uslugu ponude i dodatne pogodnosti, pa tako klijent može, po povoljnoj ceni, da dođe do više proizvoda koji bi mu bili od koristi. Na izbor banke presudno može da utiče i ophođenje zaposlenih prema klijentima.