Naslovna / POKRENI POSAO / Šifre delatnosti

Šifre delatnosti

Print Friendly

 

Kada otvarate firmu, moguće je da upišete samo jednu šifru delatnosti.Ovaj četvorocifreni broj predstavlja obaveštenje kojom delatnošću se pretežno bavite .Pretežna delatnost obuhvata 51% delatnosti firme.Iz ovoga proizilazi zaključak da i ako firma ima samo jednu šifru delatnosti moguće je da se bavi i svim drugim delatnostima dozvoljenim zakonom.Ukoliko firma želi da se bavi različitim delatnostima, na primer maloprodaja i proizvodnja, kao preduzetnička radnja može formirati prostor van poslovnog sedišta kao izdvojenu jedinicu sa posebnom šifrom delatnosti, a kao privredno društvo ogranak.

Posebno treba voditi računa pri otvaranju firme koju šifru birate , pogotovo zbog eventualnog prikupljanja sredstava za finansiranje start up-a,država i nevladine organizacije obično ne daju sredstva za trgovinu, stoga treba izabrati ili proizvodnu ili uslužnu delatnost a eventualno registrovati izdvojeni trgovinski prostor.

U nastavku vam dajemo šifrarnik delatnosti:

sifrarnik delatnosti

sifrarnik delatnosti

Za vas preporučujemo:

Pokreni se za posao-novi konkurs

Poštovani prijatelji obaveštavamo vas da je 25.10.2016 godine raspisan novi konkurs projekta pokreni se za …

3 Komentari

 1. Nina

  Poštovanje, htela bih da otvorim servis računara šifra 95.11. Da li mi je potrebna fiskalna kasa ako otvorim da vodim knjige stvarno a ne paušalno?
  Hvala
  Nina

 2. Ivan

  Postovani

  Hteo bih da otvorim onlajn medicinsko savetovaliste. Delatnost bi obavljao samo preko interneta, pod kojom sifrom bih trebao da ga registrujem posto sifra koja podrazumeva otvaranje privatne opste prakse podrazumeva i dozvolu zdravstvene inspekcije a koja zahteva prostorije, opremu, lekove iitd.

  Hvala na razumevanju.
  Ivan

  • Poštovani nema mnogo primera u praksi, ipak smo malo istražili i svi web sajtovi koji se bave medicinskim savetima su registrovani kao šifra 6201 računarsko programiranje.Ukoliko imate još pitanja i nedoumica oko registracije pošaljite nam mail na bojan@preduzetnik.rs i mi ćemo vas uputiti kolegama koji će vam pomoći na dalje u celom procesu registracije i računovodstvu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *