BIGtheme.net http://bigtheme.net/ecommerce/opencart OpenCart Templates
Naslovna / POKRENI POSAO / Šifre delatnosti

Šifre delatnosti

Print Friendly, PDF & Email

 

Kada otvarate firmu, moguće je da upišete samo jednu šifru delatnosti.Ovaj četvorocifreni broj predstavlja obaveštenje kojom delatnošću se pretežno bavite .Pretežna delatnost obuhvata 51% delatnosti firme.Iz ovoga proizilazi zaključak da i ako firma ima samo jednu šifru delatnosti moguće je da se bavi i svim drugim delatnostima dozvoljenim zakonom.Ukoliko firma želi da se bavi različitim delatnostima, na primer maloprodaja i proizvodnja, kao preduzetnička radnja može formirati prostor van poslovnog sedišta kao izdvojenu jedinicu sa posebnom šifrom delatnosti, a kao privredno društvo ogranak.

Posebno treba voditi računa pri otvaranju firme koju šifru birate , pogotovo zbog eventualnog prikupljanja sredstava za finansiranje start up-a,država i nevladine organizacije obično ne daju sredstva za trgovinu, stoga treba izabrati ili proizvodnu ili uslužnu delatnost a eventualno registrovati izdvojeni trgovinski prostor.

U nastavku vam dajemo šifrarnik delatnosti:

sifrarnik delatnosti

sifrarnik delatnosti

Za vas preporučujemo:

Kako zaraditi novac uz pomoć sopstvenog posla

Kako zaraditi novac?Ovo pitanje nas proganja celog života.U današnje vreme novac može značiti sve  status, ...

5 Komentari

 1. Poštovanje, htela bih da otvorim servis računara šifra 95.11. Da li mi je potrebna fiskalna kasa ako otvorim da vodim knjige stvarno a ne paušalno?
  Hvala
  Nina

 2. Postovani

  Hteo bih da otvorim onlajn medicinsko savetovaliste. Delatnost bi obavljao samo preko interneta, pod kojom sifrom bih trebao da ga registrujem posto sifra koja podrazumeva otvaranje privatne opste prakse podrazumeva i dozvolu zdravstvene inspekcije a koja zahteva prostorije, opremu, lekove iitd.

  Hvala na razumevanju.
  Ivan

  • Poštovani nema mnogo primera u praksi, ipak smo malo istražili i svi web sajtovi koji se bave medicinskim savetima su registrovani kao šifra 6201 računarsko programiranje.Ukoliko imate još pitanja i nedoumica oko registracije pošaljite nam mail na bojan@preduzetnik.rs i mi ćemo vas uputiti kolegama koji će vam pomoći na dalje u celom procesu registracije i računovodstvu.

 3. Postovani,

  Zanima me pod kojom sifrom delatnosti se moze registrovati pravljenje i prodaja edukativnog materijala za decu sa posebnim potrebama (azbuke i radne sveske) u cilju prodaje skolama i organizacijama? Da li moze biti pausalac, a ako ne da li mora imati kasu?Tu se radi o licu koje ce u kucnim uslovima uz pomoc masine da pravi taj materijal, znaci radi se vise o nekoj radionici a ne o trgovini u specijalizovanim prodavnicama, pa dal se moze registrovati pod sifrom 8559 i biti pausalac? Molim za pomoc. Unapred hvala.

 4. Da li za privredno drustvo cija pretezna delatnost nije tvrgovina mora da osnuje ogranak za internet pordaju

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *