Naslovna / POKRENI POSAO / Šta je to freelancer?

Šta je to freelancer?

Print Friendly

freelancerFrilenser (slobodnjak) jeste osoba koja samostalno obavlja posao a nije vezana za određeno radno mesto,firmu ili specifični projekat.Frilensing u poslednje vreme dobija na popularnosti u našoj zemlji pogotovo u strukama programiranja,dizajna i sličnim uslužnim delatnostima.Razvojem interneta svet se pretvorio u globalno selo tako da je danas moguće da iz svog doma radite bukvalno za bilo koju svetsku firmu.Sve što vam je potrebno jeste internet konekcija.Ovakav sistem rada je veoma tražen u razvijenim zemljama jer kompanije na ovaj način dobijaju visokokvalitetnu radnu snagu po nižim cenama što predstavlja veliku uštedu.Da bi radili kao frilenser ne morate imati otvorenu firmu.Iz našeg iskustva nadoknade za ovakve poslove se kreću od 800 do 4000 eura sa tim što morate računati da nemate uvek zagarantovan posao.

Takođe morate znati da pre nego što se upustite u ovakav biznis morate poštovati kvalitet i rokove koje zadaje partner, pa zbog toga ljudima sa malo iskustva ipak ne preporučujemo ovakav vid rada.Frilensing možete obavljati i ako imate registrovanu firmu, ovakav sistem je najbolji ako uspete da postignete neki dugoročni ugovor sa partnerom.Pošto je frilensing vezan uglavnom za uslužne delatnosti preporučujujemo osnivanje paušalno oporezovane preduzetničke radnje.U narednom vremenu preduzetnik.rs će pokrenuti seriju tekstova na ovu temu.

Za vas preporučujemo:

SEO Google

5 načina kako da budete na naslovnici Googlе-a i zaradite! Koristite SEO!

Da bismo odgovorili na pitanje šta je SEO optimizacija (Search Engine Optimization) najpre treba pitati …

2 Komentari

  1. Milan Martinjuk

    Bilo bi fantastično kad bi malo više napisali o freelancingu. Ja se bavim ovim neko vreme i voleo bih da sve to legalizujem ali ne znam kako to da uradim. Imam skrillovu i payoneerovu karticu tako da novac ne prebacujem u srpske banke i voleo bih da to ne moram da radim ni ubuduće, ali bih voleo da ostvarim pravo na zdravstveno osiguranje, penziju, bolovanje, kredit i ostale normalne stvari i da prestanem da budem nevidljiv za ovu državu. Molim Vas da napišete kako da se registrujem, koje su mi obaveze i troškovi i slično.

    • preduzetnik

      Pozdrav Milane, drago nam je sto vam se svideo tekst, naravno bice jos tekstova na ovu temu jako korisnih.A da ne bi cekali njihovo objavljivanje preporucujemo Vam da iskoristite nas servis moj racunovodja http://www.preduzetnik.rs/racunovodje kako bi dobili odmah sve potrebne inofrmacije!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *