Print Friendly, PDF & Email

Twitter je druga svetska mreža po posećenosti, odmah iza Facebooka. Najnovija vest iz ove kompanije jeste da se u 140 karaktera, koliko je dozvoljeno da se po tweet-u objavljuje na ovoj socijalnoj mreži, više neće ubrajati deljeni linkovi ili fotografije. Promena bi trebalo da bude omogućena u sledećih nekoliko nedelja. Mnogi korisnici su se protivili ukidanju ograničenja, tvrdeći da je upravo to ono što Twitter razlikuje od ostalih društvenih mreža.

twiter

Ovaj podatak svedoči da je popularnost i aktivnost korisnika Twittera sve veći i da će kompanije sve više tražiti načine kako da dopru do svojih korisnika. Zbog toga  Twitter učestalo razvija alate i aplikacije koji olakšavaju rad i povećavaju produktivnost objava.

Eduka plus je odabrala njih 7 za koje smatramo da će vam biti najkorisniji.

Tweet Jukebox – je interesantan alat koji vam omogućava da ubacite svoje tweet-ove, ili iskoristite postojeće, namestite vreme kada da se objavljuje i pustite ga da on obavi sve ostalo.  Twitter nalog vam na ovaj način ostaje stalno aktivan.

II ManageFlitter – je izuzetno koristan internet marketing alat koji služi za upravljanje pratiocima i objavama. Ako koristite ovaj alat možete saznati mnogo o svojim pratiocima i na osnovu njihovih potrebda da im se obraćate kako bi poboljšali svoj rpoizvod ili uslugu.

III Riffle – je jako korisna ekstenzija za Google Chrome. Služi za prikupljanje inforamcija o pojedinom Twitter korisniku, uključuje 16 alata i pokazuje koje alate korisnik koristi za svoje objave.

IV SocialBro – je alat koji nudi  detaljnu statistiku, follow/unfollow alate, objavu tweeta, pokazuje koje je najbolje vreme za objavu  na Twitteru i razvrstava vaše fanove na osnovu njihovih  interesovanja.

V RiteTag – omogućuje vam da vidite koji haštagovi su trenutno najpopularniji i olakšava vam odluku o haštagu.

VI Twitter Analytics – je proizvod kompanije Twitter i nudi detaljne izveštaje o svakoj pojedinačnoj objavi.

VII Tweet Deck – tako]e Twitter- ov prozvod koji služi praćenje svih događaja na Twitteru u realnom vremenu.

twitter-marketing

Svi navedeni alati se mogu kombinovati međusobno. Odaberite koji vama najviše odgovara i krenite u osvajanje korisnika koji su vaši potencijalni kupci/klijenti.