Print Friendly, PDF & Email
Tonerdiskont.rs

Tonerdiskont.rs

 

Očuvanje okoline i životne sredine je vrlo aktuelna i korisna tema u poslednje vreme, a jedan od načina da date svoj doprinos jeste da reciklirate. Osim što recikliranjem pomažete očuvanje okoline,  na ovaj način možete i uštedeti!

Kako je najopasnije smeće ono koje je sačinjen od plastike, metala i materijala koje teže raspada, u ovom tekstu  predstavićemo način uštede na štampanju i reciklaži tonera i kertridža sa kojima funkcionišu.

 Čuvaćemo okolinu, a ujedno i troškove štampe smanjiti na minimum!

Pre nego što krenete u kupovinu, razmislite za šta ćete koristiti štampač. Ako Vam je potreban za posao ili u kancelariji za štampanje u crno-beloj varijanti, preporučujemo jeftiniju opciju laserskog štampača koji je brz, ali i jednako pouzdan. Za štampanje u boji moraćete da izdvojite više para. Sve u svemu, raspitajte se na koji način ćete moći da menjate tonere i kertridže u ovim mašinama i koja je cena dopune.

Postoje specijalizovane prodavnice koje se bave sa dopunom praznih tonera. Neophodno je odneti stari i tamo će Vam stručno lice dopuniti. Ako imate štampač u boji, patroni koji sadrže osnovne boje se mogu i posebno dopunjavati. Ova vrsta reciklaže obezbeđuje Vam uštedu, a prodavnici koja se bavi ovim poslom zaradu. Naravno, proizvođači tonera i kertridža se ne raduju ovoj metodi. Čak su izmislili i „reformu“ protiv dopune – kertridže i tonere formiraju tako da se ne mogu ponovo koristiti, odnosno da nakon isteka „veka trajanja“ kupite nov.

tonerdiskont.rs

tonerdiskont.rs

Drugi vid reciklaže je odnošenje istih na mesta gde se sakuplja elektronsko smeće. Tamo ih rastavljaju i delove razvrstavaju po tipovima materijala koji će biti dalje upotrebljeni kao sekundarna sirovina u raznim oblastima industrije.

Dakle, da ponovimo!

Ako reciklirate tonere i kertridž ušteda je zagarantovana! Ne morate kupovati preskupe patrone, već samo otići u prodavnicu i za nekoliko minuta već možete štampati. Kertridž koji sadrži više boja je bolja varijanta, jer samo istrošenu boju morate da dopunite, a postupak je ekološki.

Postoji i negativna strana reciklaže. Ne može svaki kertridž da se dopuni, ili ne na perfektan način, u tom slučaju ostavljaju mrlje ili tragove na papiru. Nakon nekoliko dopuna toneri gube na kvalitetu, tako da, tada ćete bolje proći ako kupite nov.

U svakom slučaju čuvajte okolinu i reciklirajte!

Izvor: Tonerdiskont