Print Friendly, PDF & Email

Epsonov relativno novi model WorkForce Pro WP-4535 DWF ne samo da izgledom podseća na laserski štampač, već je i dizajniran da obavlja posao sa istom efikasnošću. Pored štampanja, poseduje i ostale funkcije kao što su skeniranje, slanje faksa i kopiranje, koje su od velike pomoći u kancelariji. Testovi su pokazali da ovaj model štampa 15.5 crno-belih strana u minuti, dok dokumenta u boji sa zahtevnim ilustracijama štampa brzinom od 6.1 strana u minuti. Ukoliko omogućite dvostrano štampanje, brzina je nešto manja, međututim, i dalje je brži od većine štampača iz iste cenovne kategorije, bilo da je u pitanju inkdžet ili laserski.

Jedna od tvrdnji iz Epsona jeste da možete očekivati preciznost i kvalitet boja svojstvene laserskim konkurentima, čak i pri dvostranom štampanju. Tekst i slike zaista izgledaju sjajno čak i na papiru lošijeg kvaliteta. Međutim, za reprezentativne dokumente visokog kvaliteta preporučuje se korišćenje kvalitetnijeg papira, posebno ukoliko je ilustrovan i ukoliko želite da štampate dvostrano.

 

Dupleks funkcionalnost nije rezervisana samo za štampanje, već i za skeniranje i kopiranje. Tu su takođe dve fijoke za papir koje primaju po 150 listova, kao i PictBridge port koji omogućava skeniranje i štampanje direkno sa fleš diska. Ekran u boji dijagonale 2.5 inča olakšava konfigurisanje podešavanja, slanje faksa i slanje skeniranih dokumenata do različitih lokacija, bilo kroz povezivanje na računar ili mejlom.

Rezolucija skeniranja iznosi 4800x1200tpi. CIS skener je izuzetno dobar, sa izvanrednom reprodukcijom boja i detaljnošću. Kvalitet kopija je takođe odličan, kako za crno-bele kopije tako i za one u boji, i to za svega nekoliko sekundi.

Budući da je ovo štampač namenjen poslovnim korisnicima, ne čudi nedostatak opcije štampanja fotografija bez ivica. Uprkos tome, ukoliko koristite fijoku sa zadnje strane, fotografije će biti sasvim pristojne. Ovaj model ne predstavlja zamenu za foto štampač, ali ako vam ponekad zatreba glossy fotografija, WP-4535 DFW će biti na visini zadatka.

WP-4535 DWF poseduje integrisanu Wi-Fi konekciju, kao i USB i Ethernet portove. Svi dostupni kertridži imaju velike kapacitete, uključujući i ‘Big Ben’ verzije koje dolaze sa štampačem i daju do 1200 strana u crno beloj varijati i 800 u boji. Ako se odlučite za kertridže većeg kapaciteta kao što je Eiffel Tower serija, dobićete najniže moguće troškove za jedan MFP, bilo da je to laser ili inkdžet.

Model WP-4535 DWF je za sada Epsonov najatraktivniji poslovni inkdžet štampač. Brz je, štedljiv i opremljen velikim brojem funkcija. Istina je da za istu svotu novca možete kupiti kolor laser, ali su troškovi održavanja neuporedivo manji.