Print Friendly, PDF & Email

Verujete u sebe.Imate Ideje i snove.Iskoristite vaša ubeđenja da bi napravili dobar posao gde ste samo sebi odgovorni.Od agonije do ekstaze u vašem preduzetničkom poduhvatu shvatićete neke zakonitosti.Želimo da vam pomognemo da skratite taj put.

1.Prepoznajte potrebe ljudi oko vas-budite ispred ostalih.

2.Pronađite tržište i naučite sve o njemu.Dobro je znati sve o budućem poslu već u samom startu.

3.Napravite biznis plan…da morate to da uradite.Nijedna banka ili investitor vas neće ozbiljno shvatiti bez biznis plana i profita.

4.Nađite dovoljno sredstava za početak i naravno za opstanak.Da bi došli do uspeha to se neće desiti preko noći, zato uvek vodite računa o novcu.

5.Platite dobro za profesionalne usluge.Računovođe, advokati, savetnici za osiguranje…nemojte štedeti na njima.

6.Radite ukoliko ste u mogućnosti od kuće ili sa neke jeftine lokacije.

7.Napravite dobru distributivnu mrežu.Razmislite dobro kako bi prodali vaš proizvod ili uslugu.

8.Budite kreativni-vaše ideje vam daju prednost.Oslanjajte se na vašu strategiju to je mnogo efikasnije nego na skupe reklamne kampanje.

9.Potražite i zaposlite kvalifikovane ljude.Uvek je bolje zposliti nekoga ko zna više od vas.

10.Saznajte sve o konkurenciji i trudite se da ih pobedite.Budite uporni, kocentrisani pa čak i malo tvrdoglavi jer ništa nije nemoguće.

11.Učite na uspesima i greškama drugih.

12.Koristite tehnologiju kao vaš glavni alat.Od kompjutera do faksa morate znati da koristite sve blagodeti tehnologije.

13.Nemojte biti previše osetljivi i ne uzimajte sve za lično.Budite spremni na velike prepreka ali ne odustajte od vaših snova.

14.Ne podcenjujte vašu strast za poslom.Budite spremni da preuzmete rizik i kada niko drugi nije sprema na to.

Kada započinjete neki posao to zahteva disciplinu.Možete iskoristiti ove zakonitosti u malom biznisu da bi kreirali sopstveni sistem pravila.Ipak trebalo bi da imatesamo vaš sistem vrednosti.Srećno!!!